Voor FPHG: Meyers, Bex, Ivaniak, Dillien, Tomic, Sanchez, Roninho,  Jelovcic, Grello, De Bail, De Kerf, Edu, Diogo & Keko

FP Halle-Gooik trok naar FT Antwerpen voor de eerste wedstrijd van de Play-Off-finale 2022. Het begon ook furieus en drukte FTA tegen het eigen doel met onmiddellijk de openingstreffer van Tomic. En daarbij stopte de stormloop niet, de 0-2 van Grello stierf op de paal. Antwerpen had moeite om dichtbij Cristiano te geraken, dame Fortuna hielp even toen een kansloze voorzet van Sababti via de borst van De Bail in doel verdween. FPHG moest nu terug aan de bak maar miste de precisie in de afwerking. Tomic werd omver gekegeld in de kleine ruimte en Grello trapte de penalty door de benen van Durot. Twee minuten later ging de voorsprong de lucht in toen Cristiano met een lange bal Diogo bediende die op zijn buurt Jelovcic de 1-3 aanbood. Een beauty die meteen ook de ruststand inluidde. Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld, FPHG baas en Diogo duwde de 1-4 tegen de netten.

Lang stond die niet op het bord want toen er bij FPHG achteraan niet opgelet werd zorgde Zouggaghi voor de 2-4. Plots ging de foutenlast de lucht in veranderde het beeld van de wedstrijd. Halle-Gooik werd op 5 fouten gezet en Buyl zorgde voor de aansluitingstreffer. Wat volgde was een heuse thriller, FPHG geremd door de foutenlast kreeg nog 2 10-meters tegen maar Cristiano was buitenaards en ranselde beiden uit doel.

Halle-Gooik wint zo de eerste wedstrijd van de Play-Offs en krijgt nu 2 wedstrijden in de Bres om de landstitel binnen te halen.

Doelpunten: 3’ Tomic (0-1), 6’ Sababti (1-1), 11’ Grello (1-2), 13’ Jelovcic (1-3), 21’ Diogo (1-4), 22’ Zouggaghi (2-4), 32’ Buyl (3-4).